Lehký jogurtový dort

16. června 2012 v 7:24 | Dani |  víkendové vaření
Taková minimalistická a rychlá varianta.


Suroviny:
jeden a půl balíčku máslových sušenek
130 g másla


kelímek bílého jogurtu
kelímek šlehačky
cukr
želatinový ztužovač
několik sušených brusinek (klidně lze vynechat)

Rozdrcené sušenky se smíchají s rozpuštěným máslem a natlačí do formy. Nechá se hodinu v ledničce. Jogurt, šlehačka, cukr (možství dle chuti, já jsem přidala ještě hodně sladké brusinky, takže ho nebylo potřeba mnoho) a rozpuštěný želatinový ztužovač se promíchají a směs nalijeme na korpus. Můžeme ozdobit ovocem. Pak přijde nejtěžší úkol, počkat, až se vše vychladí (tak min. tři hodiny), což já samozřejmě nevydržela a šla ochutnávat (a taky fotit). Ale moučník je lepší, pokud se nezachováte jako já a pořádně ho necháte odležet. A musím tedy říct, že i když je velice jednoduchý, je opravdu dobrý.






 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Alis Alis | Web | 18. června 2012 v 19:29 | Reagovat

Ahoj Dani, tenhle dort se mi moc zamlouvá. Mám moc ráda tyhle nepečené dobroty a skvěle se hodí na léto:)

2 zelenykavalir zelenykavalir | Web | 11. července 2012 v 23:38 | Reagovat

Vypadá to lákavě :-)

3 Intuice Intuice | E-mail | Web | 4. listopadu 2012 v 19:58 | Reagovat

Vypadá jednoduše a osvěživě! Opsala jsem si recept a ráda někdy zkusím! :-)

4 Intuice Intuice | E-mail | Web | 4. listopadu 2012 v 20:01 | Reagovat

Co to znamená kelímek jogurtu a kelímek šlehačky? To je 150 g jogurtu a 250 g krabička šlehačky 33%?

5 danielinama danielinama | 4. listopadu 2012 v 21:47 | Reagovat

Použila jsem běžnou velikost, teď nevím snad má kelímek 170 g. Ono je spíš důležité dodržet dávkování, ztužovač je až na 700 g hmoty a dole je recept na panna cottu z 500 ml smetany na šlehání, takže z toho jsem odhadla dávkování.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama